Categorieën
2020 Blog Catering

Tijdelijk bezorgen (corona)

Omdat we vanwege het coronavirus nauwelijks evenementen en cateringen draaien bezorgen wij van donderdag t/m zondag een aantal gerechten aan huis. Alle gerechten zijn om zelf thuis op te warmen. Scroll naar beneden voor meer info. Vragen? Bel ons op 06 44 42 28 11

BESTEL INSTRUCTIES

BEZORGDAGEN

Donderdag t/m zondag: regio Rhenen, Veenendaal, Ede en Wageningen. Gratis bezorgen in straal van 20 km vanaf Rhenen.

Wij rijden één keer per maand ook naar andere steden in Nederland, bijvoorbeeld: Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Alphen aan den Rijn / Leiden. Bekijk onze Instagram voor actuele bezorgrondes in deze steden.

MENU

Categorieën
2020 Blog Evenementen

Zomervakantie-tip: kom naar het Openlucht Museum in Arnhem

April tot en met september zouden voor onze foodtruck de drukste maanden van het jaar zijn. Helaas is de werkelijkheid door de uitbraak van het coronavirus anders.

Afgelopen maanden zijn er voor Satéboss veel events en cateringen geannuleerd. Een enorme tegenvaller, maar dankzij het bezorgen van eten en de versoepelingen van het RIVM in juni heeft Satéboss het hoofd boven water weten te houden.

Met nieuwe energie kijken we nu uit naar de tweede helft van 2020. Langzaamaan druppelen de eerste aanvragen voor cateringen weer binnen en zien we dat kleine festivals weer – met bepaalde voorschriften – worden opgebouwd. Gelukkig maar, want we kunnen niet wachten om Nederland weer te verwennen met heerlijke authentieke saté!

Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum (Arnhem)

Van zaterdag 1 t/m zondag 16 augustus, van 16.00 tot 22.00 uur is Satéboss te vinden in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Een kleine mijlpaal, want het is ons eerste event van 2020.

Kom smullen van heerlijke hapjes. Dansen bij zonsondergang. Of gewoon lekker relaxen in een prachtige omgeving boordevol natuur en historie. Er is een aanvullen ‘Ontmoet mij’ programma in het museumpark met o.a. straatleven, leuke activiteiten voor kinderen (onder begeleiding van een museumdocent) en een bioscoop.

Bij onze foodtruck (er zijn twee pleinen met entertainment en heerlijk eten & drinken) serveren we deze avonden onze authentieke Indische saté met lontong.

Mocht je een gezellig dagje uit willen, en onder het genot van een hapje, drankje, livemuziek, silent disco en dj’s een zwoele zomeravond beleven: kom dan langs bij het Openluchtmuseum in Arnhem.

Waar: Openlucht Museum Arnhem
Data: 1- 16 augustus 2020
Tijd: 16:00 – 22:00

Entree ticket:
– Volwassenen: 10 euro
– Kids 4 t/m 12 jaar: 5 euro
– Kids t/m 3 jaar: gratis
– Gratis entree voor Museumkaart en BGL-vipkaarthouders 

Parkeren: Gratis
Let op: Vanwege corona is reserveren verplicht. Bestel je tickets op https://www.openluchtmuseum.nl/tickets

Graag tot ziens bij onze foodtruck!

Categorieën
2020 Blog Catering

Waarom kiezen voor een foodtruck tijdens de coronacrisis?

Onze foodtruck biedt in de meeste gevallen een uitstekend en veilig alternatief:

  1. We houden ons aan de algemene richtlijnen van het RIVM: we wassen vaker onze handen, gebruiken wegwerphandschoenen en dragen mondmaskers.
  2. We desinfecteren de werkplek / foodtruck grondig en meerdere malen tijdens de catering.
  3. Onze foodtruck staat in de buitenlucht (bijvoorbeeld in jouw achtertuin of op het terras van het bedrijf): 1,5 meter afstand houden gaat hier beter dan binnen. Gasten halen bij onze foodtruck – om de beurt – een maaltijd op. Eventueel kan er door ons gewerkt worden in shifts.
  4. We werken uitsluitend met biologische afbreekbare disposables: borden en bestek worden slechts éénmaal gebruikt.

Een catering op locatie is al mogelijk vanaf 25 personen. Vraag een offerte aan

Categorieën
2020 Blog Media

Sateboss in EenVandaag (NPO 1)

Het NPO 1-programma EenVandaag (AVROTROS) maakte een reportage over Foodtrucks die zich tijdens de coronacrisis dankzij initiatieven als Buurtkeukens staande weten te houden.

“Vanwege de coronacrisis kunnen veel cateringen deze zomer niet doorgaan. Helaas, maar heel begrijpelijk. Cateringen zijn voor ons echter de grootste bron van inkomsten. Dankzij initiatieven als Buurtkeukens, en het bezorgen van maaltijden, kunnen wij momenteel het hoofd boven water houden. We zijn blij met de landelijke aandacht op zender NPO 1 in het programma EenVandaag.”

Raphaël Hartman, tweede generatie Sateboss

Bekijk het item dat op 30 mei 2020 was te zien in EenVandaag:


Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan ook op Facebook of Instagram

Categorieën
2020 Blog Media

Indonesische journalisten schrijven over Sateboss

Vertaald van: https://today.line.me/id/pc/article/Menarik+Keluarga+Asal+Belanda+Jual+Sate+Khas+Indonesia+di+Eropa-QJOJvV

Nederlandse familie verkoopt product met oorsprong uit Indonesië.

Bijna alle Indonesiërs hebben weleens saté gegeten, waarom ook niet? Saté vind je terug in allerlei eetgelegenheden in Indonesië, van dure restaurants tot aan stalletjes langs de weg.

Saté tref je ook in Europa, in landen zoals België en Nederland is ook saté te verkrijgen. Maar hoe ziet dat er dan uit? Saté in Europa? Ontmoet de Sateboss!

Sateboss is een familiebedrijf die vanuit foodtrucks saté verkoopt. Zij verkopen saté op festivals, foodtruck events, bedrijfsfeesten en particuliere feestjes. Naast business is één van de doelen van Sateboss de Nederlanders kennis te laten maken met de smaak van authentieke saté.

Paul Hartman is de saté business gestart in 2014 en zijn oudste zoon Raphael mag zich sinds kort de “boss” noemen. In 2019 heeft hij zijn vaders zaak overgenomen, na jarenlang werkzaam geweest te zijn in Indonesië.

Paul Hartman vertelt dat het recept een goed bewaard familiegeheim is, een recept dat van vader op zoon gaat binnen de Hartman familie en haar oorsprong heeft liggen in het voormalig Nederlands-Indië.

Sateboss verkoopt niet alleen saté, op de menukaart staan ook gerechten zoals: Nasi Goreng, Bami Goreng en Gado-Gado. De prijzen die op het menu staan, verschillen niet veel van restaurantprijzen. Met een besteding van 10-20 euro gaan de klanten met een voldaan gevoel naar huis.

Hoe houdt Sateboss het al meer dan vijf jaar vol? Is het het geheime familierecept? De manier van uitserveren en presentatie? Of is de saté van Satéboss zo lekker dat er geen ander voedsel tegenop gewassen is?


Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan ook op Facebook of Instagram

Categorieën
2020 Blog Familieverhalen

Even voorstellen: Raphaël Hartman, de nieuwe Sateboss!

Meer dan een jaar geleden stond Raphaël Hartman nog in volle Indonesische voetbalstadions, als Head of Marketing van Liga Indonesia Baru. Maar nu is het tijd voor iets nieuws: in september 2019 heeft hij de werkzaamheden van zijn vader Paul overgenomen.

Raphaël heeft in de periode van 2013- 2019 gewerkt in het Indonesische voetbal, in de stad waar zijn vader en oma geboren zijn: Jakarta (het voormalige Batavia). Hij is daarbij de hele archipel doorgereisd: van tripjes naar Semarang (waar opa Arend zijn wortels heeft liggen) tot verre reizen naar Nieuw-Guinea (de laatste plek waar de familie gewoond heeft, voordat zij de oversteek naar Nederland maakten). Het land Indonesië / het voormalige Nederlands-Indië stroomt door zijn aderen.

Voordat hij naar Indonesië vertrok heeft Raphaël in 2011 een afstudeerstage bij het Indische maandblad Moesson afgerond, en heeft hij gewerkt bij verpleeghuis Rumah Kita in Wageningen toen hij nog studeerde.

Nieuw hoofdstuk

In de zomer van 2019 hebben Raphaël en zijn gezin Indonesië verlaten om aan een nieuw avontuur te beginnen. In september 2019 heeft Paul Sateboss overgedragen aan zijn oudste zoon Raphaël. 

Paul: “Met veel trots en passie heb ik Sateboss groot gebracht. Ik heb van een hobby mijn werk kunnen maken. Afgelopen vijf jaar was keihard werken, maar het was een prachtige tijd. Ik heb veel mensen, door heel Nederland, gelukkig kunnen maken met mijn product en daar ben ik ontzettend trots op. Ik wil iedereen bedanken voor de fijne tijd. Ik ben ook heel blij dat Sateboss blijft bestaan en dat het concept binnen de familie blijft. Prachtig om te zien dat het recept nu weer van vader op zoon wordt overgedragen. Ik ga nu met pensioen, maar zal op de achtergrond altijd betrokken blijven.”

Raphaël zelf zegt erg “senang” te zijn om het culinaire familie erfgoed te zullen voortzetten, en zijn vaders werk te continueren: “In 5 jaar tijd is Sateboss een begrip geworden wat betreft Indische Saté. Onze foodtrucks zijn bij veel bedrijven en evenementen geweest in zowel Nederland als België. Met een ruim aanbod van diverse soorten saté (zoals kip, varken, geit, garnaal en vega) wil ik de mensen kennis laten maken met de authentieke smaak van echte Indische saté, zoals mijn vader dat ook deed!”

Saté zoals die hoort te zijn; gebakken op ‘arang’ (houtskool), heerlijk mals en vers van de barbecue.


Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan ook op Facebook of Instagram

Categorieën
2019 Blog Media

Satéboss sponsort derde elftal Candia ’66

Satéboss, de Indische saté cateraar van Nederland en België, mag zich de officiële sponsor van S.V. Candia ’66 uit Rhenen noemen voor het seizoen 2019-2020. Op 21 oktober 2019 werden nieuwe uittenues overhandigd door Raphaël Hartman aan het derde elftal, die dit seizoen als échte bazen het veld op gaan. Succes dit seizoen mannen!


Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan ook op Facebook of Instagram

Categorieën
2017 Blog

Tips voor een perfecte winterbarbecue

Wie denkt dat barbecueën alleen voor de zomer is, die heeft het goed mis! Ook in de wintermaanden bereiden wij maar al te graag onze authentieke saté. Wil jij dat ook? Een aantal praktische tips om je te helpen bij je eerste winterbarbecue.

Een goed begin is het halve werk

Niet elke barbecue is geschikt om in de winter te gebruiken. Barbecues van dun materiaal zijn niet aan te raden, dat vanwege de hoge temperatuurverschillen en de werking van het materiaal. Gebruik dus een barbecue van dik materiaal, bij voorkeur van roestvrijstaal, om schade te voorkomen. Ditzelfde geldt ook voor de kolenstarter.

Kleed jezelf daarnaast warm aan, maar kijk uit met synthetische sjaals en andere loshangende kledingstukken. Je wilt natuurlijk niet jezelf in vuur en vlam zetten.

Zorg voor voldoende kolen en goed licht

Vanwege de koude temperaturen duurt het in de winter langer om de barbecue op de gewenste temperatuur te krijgen. Je zal eerder door je kooltjes of briketten heen zijn dan in de zomer. Houd daar dus rekening mee. Kies daarnaast een kool of briket die de warmte goed vasthoudt. In ons bedrijf kiezen we daarom bewust voor duurzame kokosbriketten. Deze gaan veel langer mee dan gewone houtskool. Bovendien zijn ze milieuvriendelijker, omdat ze minder gevaarlijke stoffen uitstoten en minder restproduct overlaten. Een bewuste keuze dus.

Om alles goed te kunnen zien in de winter moet je daarnaast zorgen voor voldoende licht, pas dan weet je of je saté of buikspek echt helemaal gaar is. Tip: in de avonden maken wij, naast het licht van onze foodtruck, vaak gebruik van een hoofdlampje.

Weet waar je moet staan

Probeer de barbecue zo veel mogelijk uit de wind te houden. Koude lucht die hard langs je barbecue blaast is funest voor het bereiken van je gewenste kerntemperatuur. Ga daarnaast nooit bakken onder een afgesloten veranda of in een schuur, om het inademen van grote hoeveelheden giftige koolmonoxide te voorkomen.

Zorg als een echte indo goed voor je gasten

Maak het gezellig met grote buitenkaarsen en tuinfakkels. Gaan jullie buiten zitten, bijvoorbeeld onder een veranda? Zorg dan voor grote kleden, een heater en een warme (alcoholische) drank! En natuurlijk mag ook een warme pittige nasi goreng niet ontbreken!

Selamat makan!

Geen zin om zelf te barbecuen? Vraag nu een offerte aan!


Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan ook op Facebook of Instagram

Categorieën
2016 Blog Familieverhalen Media

“We roken jullie saté al op honderden meters afstand”

Bron: hotspotsornotblog

Opeens zijn ze daar, foodtrucks of anders gezegd: een bestelauto, aanhangwagen, Oldtimer truck of Piaggo Ape 50, waar een kleine maaltijd vers voor je neus wordt klaargemaakt. Of je nu een festival bezoekt of naar een evenement gaat, de heerlijke geur van sommige trucks ruik je al van verre. De ‘rijdende keukens’ zijn niet echt nieuw. De rijdende snackbar op de markt of de loempiakraam bij het winkelcentrum zou je met een beetje fantasie ook als een foodtruck kunnen zien. Maar de moderne foodtruck is toch heel wat anders. Hoe komt het dat deze foodtrucks en de bijbehorende festivals momenteel zo populair zijn?

De hype is overgewaaid uit Amerika en inmiddels worden ieder jaar tal van foodtruckfestivals georganiseerd in ons land. De 29-jarige Raphael Hartman, bachelor Business Administration, runt samen met zijn vader en broers, nou ja… eigenlijk met de hele familie, ‘Satéboss’, een foodtruck die sinds december 2014 Nederland en België doorkruist om mensen te voorzien van Indische saté, gebaseerd op een oud, geheim familierecept daterend uit het voormalig Nederlands-Indië. Hartman vertelt aan de hand van zeven vragen over hun foodtruck en de bijbehorende festivals.

Hoe is Satéboss ontstaan?

“Mijn vader Paul Hartman heeft 35 jaar in de verzekeringswereld gewerkt. Toen er een reorganisatie was en mijn vader het zelf ook genoeg vond, kon hij weg met een leuke bonus. We zijn toen toevallig op Bali op het strand gaan brainstormen over wat hij kon gaan doen. Eerst dachten we aan een Indisch cateringbedrijf, maar ja daar bestaan er genoeg van. Daarna kwamen we op het idee om wat te gaan doen met de saté volgens ons familierecept. Het recept is doorgegeven van vader op zoon. De echte ‘boss’ is trouwens wel mijn vader. In Indonesië worden veel mensen ‘boss’ genoemd, vooral toeristen worden aangesproken met deze term. Driemaal raden hoe de naam Satéboss is ontstaan.”

Jullie zijn niet de enige die een foodtruck runnen. Wat zijn de onderscheidende kenmerken van Satéboss?

“Allereerst kan niemand tippen aan onze prachtige Piaggo Ape 50. Mijn ouders gingen geregeld met vakantie naar Italië, waar ze deze driewielers zagen rondrijden. Zo zijn we op het idee gekomen om een Ape te laten ombouwen tot een ‘rollende keuken’. Normaliter worden deze Piaggo’s veelal gebruikt als koffie- en of ijs truck in het foodtruck wereldje.

Ten tweede verkopen wij niet alleen saté, we vertellen een verhaal door middel van ons geheime recept. Maar in dat stukje storytelling zit meer: het is ook dat stukje Indische cultuur wat we in stand willen houden. Ik doel daarmee op de geschiedenis van Nederland en Indonesië.

Tenslotte is Satéboss een echt Indisch familiebedrijf. Met alle respect, maar als je een buitenlands product koopt bij drie Nederlanders geeft dat toch een ander gevoel denk ik.”

Foodtruckfestivals zijn momenteel erg populair. Waarom komen mensen volgens jou naar zo’n festival?

“Mensen komen af op een product met een verhaal. Dat vind je bij veel foodtrucks. Kijk naar ons, wij verkopen niet zomaar een sateetje van de grill maar eentje met ons familieverhaal. Natuurlijk willen de ondernemers geld verdienen, maar de grootste reden is om mensen echt te laten genieten. Het leukste om te zien is als mensen met het vorkje de laatste restjes pindasaus uit hun bakje schrapen. Ik denk dat dit veel mensen aanspreekt, met name onze meest kritische klanten: de Indische-Nederlanders.”

Wie komen er op een foodtruckfestival af?

“Dat verschilt per plek. Maar het is echt van jong tot oud. Ik zie veel hipsters, yuppen, tweeverdieners maar ook gepensioneerden. Mensen die het gewoon hip vinden om naar zo’n event te komen. Ook zie je gezinnen met jonge kinderen, soms kunnen de kinderen geschminkt worden of is er livemuziek. Het ligt ook aan de nevenactiviteiten die organisatoren bieden.”

Wat maakt zo’n event nu populair?

“Ten eerste is de beleving die wordt geboden belangrijk. Is er bijvoorbeeld een dj ingehuurd of een live-band? Door muziek blijven mensen langer hangen. Daarbij komt ook het sociale aspect, gezellig samen zijn met vrienden of familie onder het genot van een hapje en drankje.

Ten tweede is het aanbod van foodtrucks belangrijk. Als je een event organiseert waar veel trucks staan die dezelfde producten aanbieden, gaat dat niet werken. Daarom wordt er aan de poort geselecteerd.

Ten derde zijn toplocaties van belang. Als een evenement in een mooi stadspark plaatsvindt draagt dit ook weer bij aan dat extra stukje beleving.

En ja, tenslotte een factor waar niemand wat aan kan doen: “het weer.”

Hoe zorg je ervoor dat mensen bij Satéboss komen eten?

“Wij staan alleen op buitenevents, tegenwoordig zijn er ook binnenfestivals. Wij grillen echter op kolen en dat is binnenshuis niet toegestaan. Dan kun je wel op elektriciteit koken, maar zo hoort het niet volgens ons recept. Dat is een nadeel, maar omdat wij op kolen grillen, ruik je de Satéboss al van ver. ‘We roken jullie al op honderden meters afstand’, horen we vaak. Buiten dat moet je gewoon je zaakjes op orde hebben, er representatief uitzien en natuurlijk een goede glimlach hebben. En wanneer je product in de smaak valt, kan dat weer zorgen voor goede mond tot mond-reclame. Daarnaast zijn de eerder genoemde onderscheidende factoren belangrijk.”

Hoe lang gaat de hype van foodtruckfestivals nog duren, denk je?

“Een van de belangrijke factoren is het prijsniveau. Omdat foodtruckevents populair zijn wordt het duurder om er te staan. Je ziet de prijzen dan stijgen. Geen wonder dat mensen deze festivals soms duur vinden. Maar Satéboss weigert om mee te doen aan het betalen van exorbitante prijzen. Wij zijn een klein familiebedrijf en willen de gasten geen tien euro voor een portie saté laten betalen. Ik denk overigens wel dat foodtruckevents een kans bieden voor kleinere gemeentes of middelgrote steden waarover het algemeen weinig te doen is.


Wil jij vaker op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan op Facebook en Instagram

Categorieën
2015 Blog Familieverhalen Media

“Van man op kantoor naar Satéboss!”

Tekst: Ashley Doogan

Als je Paul Hartman (58) zijn Indische saté ziet grillen in zijn foodtruck is het moeilijk te geloven dat hij een jaar geleden nog voor een verzekeringsmaatschappij werkte. Een reorganisatie in het bedrijf gaf hem de moed om zijn passie te volgen. “Ik dacht: en nu is het tijd voor leuke dingen!”

Terwijl Paul de saté babi (varkenshaas) en saté ayam (kip) voorziet van de marinade volgens geheim familierecept, vertelt hij vol enthousiasme over zijn piepjonge cateringbedrijf. Paul speelde al tientallen jaren met het idee om van saté zijn beroep te maken. “Ik maakte veel saté op verjaardagen binnen de familie. ‘Lekker sateetje’, kreeg ik dan te horen, ‘daar moet je iets mee gaan doen’.” Dankzij een gunstige vertrekregeling kon hij dat advies opvolgen: sinds het najaar van 2014 is Satéboss een feit. “Eigenlijk is Satéboss uit nood geboren, ik wilde echt nog niet in de WW zitten. Bovendien heb ik 34 jaar binnen gezeten, ik vond het tijd om naar buiten te gaan.” Inmiddels heeft hij al honderden sateetjes verkocht op evenementen rondom de Utrechtse Heuvelrug, waar Paul vooral actief is.

“Ruik dit dan, de geur alleen al maakt dit werk fantastisch.” Die geur blijft de bezoekers van het ‘Eten op rolletjes’ foodtruck-festival in Veenendaal ook niet onopgemerkt. Beetje bij beetje drommen de mensen zich om de grill van Paul heen, terwijl hij ze met een brede lach begroet. “Dit is veel leuker dan een kantoorbaan, omdat op markten, festivals of feesten iedereen zo goed gehumeurd is. Ik tref iedereen tijdens hun dagje uit”, vertelt hij. “Niet zoveel praten, maar grillen, boss!”, stuurt oudste zoon Raphaël hem lachend aan.

Pauls zoons Samuël (23), Joshua (26) en Raphaël (28) zijn een grote drijfveer achter de zaak. Hun studies waren ooit een reden om het opzetten van een onderneming uit te stellen, maar Pauls geduld is beloond. Inmiddels zijn diezelfde zoons namelijk lang en breed afgestudeerd in de communicatiebranche en helpen ze op alle fronten mee.

“Ze staan niet alleen vaak met mij in de foodtruck, ook hebben ze het hele concept bedacht, ontwerpen ze de flyers en beheren ze de social media. Ik heb heel veel geluk dat de jongens zoveel kunnen, zonder hen was het bedrijf nooit zo gegroeid. Al dat internet gedoe is niets voor mij, laat mij maar gewoon lekkere sateetjes draaien.”

Ook de naam Satéboss hebben de zoons aangedragen. “In Indonesië spreken ze elkaar vaak aan met ‘boss’, dus is het een verwijzing naar onze roots. Maar Paul is natuurlijk ook de baas – ‘the boss’ – van de saté”, legt Raphaël uit, terwijl hij in de pan met pindasaus roert. Niet alleen zijn zoons helpen de satéboss met zijn droom, de hele familie draagt zijn steentje bij. Zo helpt zijn vrouw Ria vaak met het bereiden van bami en nasi voor bij de saté en staan zijn broers, zwagers, (schoon)zussen, neven en nichten ook regelmatig paraat om hem te vergezellen naar een evenement. Zelfs oma Hartman maakt de speciale lontong (plakrijst) die bij de saté geserveerd wordt.

Pauls nichtje Noëlla Klein Ikkink (20) neemt vandaag de bestellingen op. “En wilt u er dan lontong en een beetje kroepoek bij?” Noëlla zet zich bijna elk weekend actief in voor Satéboss. “Ik zie het niet als werken, ik zie het als tijd doorbrengen met mijn familie. Ik vind het altijd heel gezellig met Paul en mijn neven. Ik draag graag een stukje bij aan zijn droom, vooral omdat ik aan hem zie dat hij de laatste maanden helemaal is opgeleefd.” Middelste zoon Joshua sluit zich daarbij aan: “ik heb veel respect voor hem dat hij op deze leeftijd zijn passie nog durft te volgen. We zijn momenteel allemaal erg betrokken bij het bedrijf, misschien wil ik het later zelfs wel overnemen.”

Een vrouw komt zodra haar portie saté op is Paul complimenteren: “zo lekker maak je het zelf echt niet.” Paul ontvangt veel positieve feedback en heeft zelfs al een paar vaste klanten. “Het succes achter ons recept is de authenticiteit waarmee alles bereid wordt. Voor de Indische mensen is het de saté zoals hun moeder het maakte, maar ook de Nederlandse mensen zijn de massaproductie zat en willen weer gaan voor kwaliteit.” Deze kwaliteit behoudt Paul door middel van zijn houtskoolgrillplaat, dunne lange reepjes vlees zodat alles beter gaart, het geheime Indische recept en de versheid van zijn producten. “Wij gebruiken geen warmhoudplaten, alles komt vers van de grill”.

Maar ook de uitstraling van de foodtruck draagt bij aan het succes volgens de satébakker. “Onze kar is natuurlijk de eyecatcher. Ze komen ook voor de belevenis achter de saté.” Paul doelt op de open keuken in de buitenlucht, waardoor het door de relaxte sfeer net lijkt alsof je je op iemands barbecue bevindt. “Mensen vinden het leuk om mij te zien grillen. Ik ben de belevenis”, lacht Paul. Hij wijst naar zijn schort, waarop een abstracte versie van zijn gezicht prijkt als het logo van Sateboss. “Leuk he? Ik ben echt mijn eigen merk.”

Ik had niet verwacht dat we zoveel belangstelling zouden krijgen. Een vrouw heeft zelfs anderhalf uur gereisd voor een sateetje.

Paul is blij met zijn succes, maar ziet ook genoeg ruimte voor verbetering. “We zijn nu vooral aan het kijken op welke markten we aanslaan en op welke niet. Ook krijgen we steeds meer inzicht hoeveel we moeten inkopen. Het is op dit moment nog veel investeren.”

Het seizoen loopt ongeveer van het voorjaar tot het najaar, vooral in januari en februari is het heel stil heeft Paul gemerkt. “Gelukkig vangen we dit op met onze bezorgservice in de omgeving van Rhenen en onze catering. Ons publiek is heel divers: we staan op bedrijfsfeesten, verjaardagen, kraamfeesten en bruiloften.” Paul vindt het jammer dat hij nog niet op Pasar Malams (Indische markten) heeft gestaan. “We krijgen maar geen voet tussen de deur. Ze houden zich vast aan de vaste standhouders die ze nu hebben en durven niet te vernieuwen. Maar ja, dan niet, denk ik dan.”

Als je Paul vraagt hoe hij hoopt dat zijn zaak er over tien jaar uit zal zien begint hij te glunderen: “ik hoop dat er tien van die dingen rondrijden natuurlijk!” Paul ziet een keten wel zitten en ook een restaurant sluit hij niet uit. Hij wijst naar de mensen die een stukje verderop in de zon van hun saté zitten te genieten: “maar wel in combinatie met de festivals natuurlijk, die sfeer wil ik voor geen goud missen.”


Wil jij vaker op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan op Facebook en Instagram

Categorieën
2015 Blog Catering Media

Sateboss | Stichting Het Vergeten Kind

Op donderdag 13 augustus 2015 mocht Sateboss zich inzetten voor Stichting Het Vergeten Kind. Met onze saté foodtruck kwamen wij bakken op een prachtige locatie in Nederland. Naast onze heerlijke satés hadden de kinderen keuze uit pizza, patat, worst en ijs.

Bekijk de video:

“Wat fijn om te zien dat deze stichting zich inzet voor deze kinderen en wij hen een heerlijke portie saté mochten serveren.”

Paul Hartman

Over de stichting
Het Vergeten Kind zet zich in voor 32.000 kinderen met heftige geestelijke littekens die noodgedwongen niet thuis in hun eigen bedje kunnen slapen. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden.

Wil jij dat de Satéboss ook op jouw locatie komt bakken? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!


Wil jij vaker op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan op Facebook en Instagram 

Categorieën
2016 Blog Media

Komt onze saté door de keuring?

Begin juli bracht Sateboss met een kleine cameraploeg een bezoek aan verzorgingstehuis Rumah Kita in Wageningen. Een aantal bewoners hadden namelijk de grote eer om mee te mogen spelen in de bedrijfsvideo, waarin ze als ‘ervaringsdeskundigen’ mochten proeven van de Indische saté.

De Indische ouderen kregen, door twee dames in sarong, drie soorten saté voorgeschoteld, namelijk Saté Ayam (kip), Saté Babi (varken) en Saté Kambing (geit).

“Wat leuk om te zien dat de ouderen zo genoten van onze saté.”

Paul Hartman

Concept en realisatie: PanterPrint Producties
Speciale dank aan: Rumah Kita en W&G Groep Veenendaal
Muziek: audionautix.com


Wil jij vaker op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan op Facebook en Instagram