Ga naar de inhoud
Home » Even voorstellen: Raphaël Hartman, de nieuwe Sateboss!

Even voorstellen: Raphaël Hartman, de nieuwe Sateboss!

Foto van Raphael Hartman in natuur van Rhenen met Sateboss jack

Meer dan een jaar geleden stond Raphaël Hartman nog in volle Indonesische voetbalstadions, als Head of Marketing van Liga Indonesia Baru. Maar nu is het tijd voor iets nieuws: in september 2019 heeft hij de werkzaamheden van zijn vader Paul overgenomen.

Raphaël heeft in de periode van 2013- 2019 gewerkt in het Indonesische voetbal, in de stad waar zijn vader en oma geboren zijn: Jakarta (het voormalige Batavia). Hij is daarbij de hele archipel doorgereisd: van tripjes naar Semarang (waar opa Arend zijn wortels heeft liggen) tot verre reizen naar Nieuw-Guinea (de laatste plek waar de familie gewoond heeft, voordat zij de oversteek naar Nederland maakten). Het land Indonesië / het voormalige Nederlands-Indië stroomt door zijn aderen.

Voordat hij naar Indonesië vertrok heeft Raphaël in 2011 een afstudeerstage bij het Indische maandblad Moesson afgerond, en heeft hij gewerkt bij verpleeghuis Rumah Kita in Wageningen toen hij nog studeerde.

Nieuw hoofdstuk

In de zomer van 2019 hebben Raphaël en zijn gezin Indonesië verlaten om aan een nieuw avontuur te beginnen. In september 2019 heeft Paul Sateboss overgedragen aan zijn oudste zoon Raphaël. 

Paul: “Met veel trots en passie heb ik Sateboss groot gebracht. Ik heb van een hobby mijn werk kunnen maken. Afgelopen vijf jaar was keihard werken, maar het was een prachtige tijd. Ik heb veel mensen, door heel Nederland, gelukkig kunnen maken met mijn product en daar ben ik ontzettend trots op. Ik wil iedereen bedanken voor de fijne tijd. Ik ben ook heel blij dat Sateboss blijft bestaan en dat het concept binnen de familie blijft. Prachtig om te zien dat het recept nu weer van vader op zoon wordt overgedragen. Ik ga nu met pensioen, maar zal op de achtergrond altijd betrokken blijven.”

Raphaël zelf zegt erg “senang” te zijn om het culinaire familie erfgoed te zullen voortzetten, en zijn vaders werk te continueren: “In 5 jaar tijd is Sateboss een begrip geworden wat betreft Indische Saté. Onze foodtrucks zijn bij veel bedrijven en evenementen geweest in zowel Nederland als België. Met een ruim aanbod van diverse soorten saté (zoals kip, varken, geit, garnaal en vega) wil ik de mensen kennis laten maken met de authentieke smaak van echte Indische saté, zoals mijn vader dat ook deed!”

Saté zoals die hoort te zijn; gebakken op ‘arang’ (houtskool), heerlijk mals en vers van de barbecue.


Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan ook op Facebook of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *