Categorieën
Indische recepten

Recept: Indische Maïskoekjes (4 personen)

Wij zijn dol op gebakken maïskoekjes. Dit recept vonden wij terug in een oud kookboek van opa Hartman. Te lekker om geheim te houden. Eet smakelijk!

Wij zijn dol op gebakken maïskoekjes. Dit recept vonden wij terug in een oud kookboek van opa Hartman. Te lekker om geheim te houden. Eet smakelijk!

Bijgerecht
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 blik mais (250 gram)
  • 2 eieren
  • 80 gram bloem
  • 2 bosui (groene deel van de tak)
  • 1 knoflook
  • 1 tl ketoembar (koriander)
  • 1 tl laos (gemalen galangawortel)
  • Snuf peper en 1 tl zout
  • 500 ml zonnebloemolie

Benodigdheden

  • Zeef
  • Kom
  • Diepe (wok) pan 
  • Keukenpapier

Recept:

  • Lek de mais uit in een zeef. 
  • Snijd de bosui (het groene gedeelte) in dunne reepjes.
  • Schenk een ruime scheut (500 ml) zonnebloemolie in een diepe (wok) pan en zet op hoog vuur. 
  • Doe de maïs in een kom en voeg alle ingrediënten samen tot een mengsel.
  • Bak het mengsel in het vet (gebruik een flinke eetlepel per maïskoekje), tot ze een lichtbruine kleur krijgen (na ongeveer 2-3 minuten). Herhaal deze stap.
  • Laat de maïskoekjes uitlekken op keukenpapier

 Ontdekt ook onze andere recepten!

Heb jij dit bijgerecht ook gemaakt? Laat het ons weten via Instagram of Facebook met de hashtag #SATEBOSS en/of tag ons (@sateboss)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *