Recept: Indische Maïskoekjes (4 personen)

  • 0
  • 24 maart 2020

Wij zijn dol op gebakken maïskoekjes. Dit recept vonden wij terug in een oud kookboek van opa Hartman. Te lekker om geheim te houden. Eet smakelijk!

Bijgerecht
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 blik mais (250 gram)
  • 2 eieren
  • 80 gram bloem
  • 2 bosui (groene deel van de tak)
  • 1 knoflook
  • 1 tl ketoembar (koriander)
  • 1 tl laos (gemalen galangawortel)
  • Snuf peper en 1 tl zout
  • 500 ml zonnebloemolie

Benodigdheden

  • Zeef
  • Kom
  • Diepe (wok) pan 
  • Keukenpapier

Recept:

  • Lek de mais uit in een zeef. 
  • Snijd de bosui (het groene gedeelte) in dunne reepjes.
  • Schenk een ruime scheut (500 ml) zonnebloemolie in een diepe (wok) pan en zet op hoog vuur. 
  • Doe de maïs in een kom en voeg alle ingrediënten samen tot een mengsel.
  • Bak het mengsel in het vet (gebruik een flinke eetlepel per maïskoekje), tot ze een lichtbruine kleur krijgen (na ongeveer 2-3 minuten). Herhaal deze stap.
  • Laat de maïskoekjes uitlekken op keukenpapier

 Ontdekt ook onze andere recepten!

Heb jij dit bijgerecht ook gemaakt? Laat het ons weten via Instagram of Facebook met de hashtag #SATEBOSS en/of tag ons (@sateboss)!