Ga naar de inhoud
Home » Indonesische journalisten schrijven over Sateboss

Indonesische journalisten schrijven over Sateboss

Screenshot van online artikel uit Indonesie waar Sateboss in staat vermeld

Vertaald van: https://today.line.me/id/pc/article/Menarik+Keluarga+Asal+Belanda+Jual+Sate+Khas+Indonesia+di+Eropa-QJOJvV

Nederlandse familie verkoopt product met oorsprong uit Indonesië.

Bijna alle Indonesiërs hebben weleens saté gegeten, waarom ook niet? Saté vind je terug in allerlei eetgelegenheden in Indonesië, van dure restaurants tot aan stalletjes langs de weg.

Saté tref je ook in Europa, in landen zoals België en Nederland is ook saté te verkrijgen. Maar hoe ziet dat er dan uit? Saté in Europa? Ontmoet de Sateboss!

Sateboss is een familiebedrijf die vanuit foodtrucks saté verkoopt. Zij verkopen saté op festivals, foodtruck events, bedrijfsfeesten en particuliere feestjes. Naast business is één van de doelen van Sateboss de Nederlanders kennis te laten maken met de smaak van authentieke saté.

Paul Hartman is de saté business gestart in 2014 en zijn oudste zoon Raphael mag zich sinds kort de “boss” noemen. In 2019 heeft hij zijn vaders zaak overgenomen, na jarenlang werkzaam geweest te zijn in Indonesië.

Paul Hartman vertelt dat het recept een goed bewaard familiegeheim is, een recept dat van vader op zoon gaat binnen de Hartman familie en haar oorsprong heeft liggen in het voormalig Nederlands-Indië.

Sateboss verkoopt niet alleen saté, op de menukaart staan ook gerechten zoals: Nasi Goreng, Bami Goreng en Gado-Gado. De prijzen die op het menu staan, verschillen niet veel van restaurantprijzen. Met een besteding van 10-20 euro gaan de klanten met een voldaan gevoel naar huis.

Hoe houdt Sateboss het al meer dan vijf jaar vol? Is het het geheime familierecept? De manier van uitserveren en presentatie? Of is de saté van Satéboss zo lekker dat er geen ander voedsel tegenop gewassen is?


Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan ook op Facebook of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *