Sateboss Paul en Raphael

Het verhaal achter Sateboss

Sateboss toert met foodtrucks door heel Nederland en België. Met één duidelijke missie: jou laten proeven van de authentieke smaak van dé Indische saté. Maar hoe zit dat precies? Indische saté?

In 2014 is mijn vader Paul gestart met Sateboss. Hij leerde de fijne kneepjes van het saté maken van zijn vader Arend, die het vervolgens weer leerde van zijn vader op Java, in een kleine melkvee boerderij onder de rook van Semarang.

Opa Arend liet mijn vader, op een kleine roestige barbecue, zien hoe hij het beste saté kon grillen.  Het bereiden van dit gerecht altijd een passie in onze familie geweest.

Na bijna honderd jaar is het familierecept en de kooktechniek nog steeds in onze handen. Dankzij uren van voorbereiding, het vinden van het juiste stukje vlees, het geheime familierecept en de barbecuevaardigheden heeft Sateboss de perfecte saté, vers van de grill!

Het stokje overdragen

In september 2019 heeft mijn vader het bedrijf aan mij overgedragen. Na zelf jaren werkzaam te zijn geweest in Indonesië, een afstudeerstage bij het Indisch magazine Moesson en een bijbaantje bij het Indisch- Moluks verpleeghuis Rumah Kita, kan je wel zeggen dat mijn Indische achtergrond altijd als een rode draad door mijn leven heeft gelopen.

Nu wil ik met Sateboss, net als mijn vader, ons culinaire familie-erfgoed voortzetten: mensen blij maken met de échte Indische saté. Authentiek van smaak, heerlijk mals en vers van de barbecue.

Raphaël Hartman
Eigenaar Sateboss