Het verhaal achter Satéboss

Satéboss toert met foodtrucks door Nederland met één duidelijke missie: jou laten proeven van de authentieke smaak van Indische saté. Maar hoe zit dat precies? Indische saté?

Nederland en Indonesië zijn door het koloniale verleden onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Indische keuken begon ten tijde van Nederland-Indië. Het is een samensmelting van de (Chinees-)Indonesische keuken met de Europese keuken. In tegenstelling tot wat velen denken is deze keuken,  ondanks de sterke overeenkomsten, dus niet hetzelfde als de Indonesische keuken.

Als kleine jongen leerde ik de fijne kneepjes van het maken van goede saté van mijn Indische vader Arend, die het ook weer van zijn vader had geleerd. Op een kleine verroeste barbecue liet hij mij zien hoe ik het beste saté moest grillen. Sindsdien is het bereiden van dit gerecht altijd een passie voor mij geweest.

Na bijna honderdjaar is het familierecept en de kooktechniek nog steeds in handen. Dankzij uren van voorbereiding, het vinden van het juiste vlees, het recept van mijn vader en de juiste (barbecue)vaardigheden heb ik de perfecte formule gevonden.

Op verjaardagen heb ik mijn gasten altijd enorm enthousiast weten te krijgen door mijn saté. Ik hoorde vaak: “Paul, waarom begin je niet eens iets voor jezelf?“ En toen dacht ik ‘waarom ook niet?’

In 2013 begon ik voor mijzelf. Nooit gedacht dat ik een cateringbedrijf zou runnen. Na inmiddels duizenden tevreden klanten, wil ik nog steeds zoveel mogelijk mensen gelukkig maken met mijn saté, waaraan ik véél liefde, tijd en aandacht besteed. Saté zoals het hoort te smaken. Authentiek. En Indisch.

Ik hoop je graag een keer te ontmoeten,

Paul Hartman

Sateboss Paul en Raphael