Deze maand zijn wij te vinden in de Quote! Lotte Wouters, oprichter van The Food Line-up, poseert vlak voor onze Satéboss Foodtruck. “Festivalbezoekers zijn vaak jong en voorlopers, die begrijpen écht lekker eten”
20 OKTOBER 2015 OM 14:49
Pitch: The Food Line-up maakt van elk festival een culinair walhalla
Goed voedsel op festivals, in plaats van bevroren hamburgers en andere zielloze kauwkost. Daar zorgt The Food Line-up voor. ‘Wat is nou leuker: een hapje uit een anonieme keuken of zelf zien hoe mooi eten wordt bereid bij een foodtruck?’
‘Eigenlijk was ik altijd al met bewust eten bezig. Mijn moeder is ook cateraar en zij heeft de liefde voor goed voedsel er van jongs af aan bij me ingeramd.’ Lotte Wouters lacht hard in de industriële hal aan de Amsterdamse Houthavens, waar haar kantoor zit en acht personeelsleden druk aan het bellen en plannen zijn. ‘Ik kom uit de evenementenwereld. Wat je daar voorbij ziet komen qua catering is een gruwel. Op een festival wordt een megacateraar erbij gehaald die vrachtwagens vol bevroren hamburgers en ander zielloos voedsel aansleept. Ik wist dat dat beter kon.’
Dus richtte Wouters drie jaar geleden The Food Line-up op. Aanvankelijk deed ze dat alleen, later samen met compagnon Maartje Nelissen. ‘Als je iets wilt veranderen, moet je dat zo groot mogelijk aanpakken. Wij regelen dat de catering op festivals en bij bedrijfsevenementen wél lekker is, want er zijn genoeg foodtrucks en eetondernemers die daarvoor kunnen zorgen. Maar waar vind je die, hoe regel je de distributie, de logistiek en het betalingsverkeer? Dat doen wij dus, op evenementen met vijfhonderd tot 25 duizend bezoekers. We kennen vrijwel iedereen in het wereldje en verwachten een bepaalde standaard op het gebied van smaak, duurzaamheid en efficiency. Wij weten hoeveel je nodig hebt voor welk evenement en passen het aanbod aan op de bezoekers.
Laatst hebben we een evenement gecaterd voor vrachtwagenchauffeurs. Dan moet je niet met hipsterhapjes aankomen, maar gewoon met gehaktballen. Dat zijn dan natuurlijk wél gehaktballen van prachtig, duurzaam geproduceerd vlees, die met liefde worden gemaakt en geserveerd. Het was een groot succes.’
Wilt u het hele artikel lezen? Klik dan hier voor de link op Blendle of lees verder in onze Qlublounge.
Foto: Maurits Giesen
Wil jij vaker op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan op Facebook of Instagram