Ga naar de inhoud
Home » Tips voor een perfecte winterbarbecue

Tips voor een perfecte winterbarbecue

Paul van Satéboss bakt saté op grill

Wie denkt dat barbecueën alleen voor de zomer is, die heeft het goed mis! Ook in de wintermaanden bereiden wij maar al te graag onze authentieke saté. Wil jij dat ook? Een aantal praktische tips om je te helpen bij je eerste winterbarbecue.

Een goed begin is het halve werk

Niet elke barbecue is geschikt om in de winter te gebruiken. Barbecues van dun materiaal zijn niet aan te raden, dat vanwege de hoge temperatuurverschillen en de werking van het materiaal. Gebruik dus een barbecue van dik materiaal, bij voorkeur van roestvrijstaal, om schade te voorkomen. Ditzelfde geldt ook voor de kolenstarter.

Kleed jezelf daarnaast warm aan, maar kijk uit met synthetische sjaals en andere loshangende kledingstukken. Je wilt natuurlijk niet jezelf in vuur en vlam zetten.

Zorg voor voldoende kolen en goed licht

Vanwege de koude temperaturen duurt het in de winter langer om de barbecue op de gewenste temperatuur te krijgen. Je zal eerder door je kooltjes of briketten heen zijn dan in de zomer. Houd daar dus rekening mee. Kies daarnaast een kool of briket die de warmte goed vasthoudt. In ons bedrijf kiezen we daarom bewust voor duurzame kokosbriketten. Deze gaan veel langer mee dan gewone houtskool. Bovendien zijn ze milieuvriendelijker, omdat ze minder gevaarlijke stoffen uitstoten en minder restproduct overlaten. Een bewuste keuze dus.

Om alles goed te kunnen zien in de winter moet je daarnaast zorgen voor voldoende licht, pas dan weet je of je saté of buikspek echt helemaal gaar is. Tip: in de avonden maken wij, naast het licht van onze foodtruck, vaak gebruik van een hoofdlampje.

Weet waar je moet staan

Probeer de barbecue zo veel mogelijk uit de wind te houden. Koude lucht die hard langs je barbecue blaast is funest voor het bereiken van je gewenste kerntemperatuur. Ga daarnaast nooit bakken onder een afgesloten veranda of in een schuur, om het inademen van grote hoeveelheden giftige koolmonoxide te voorkomen.

Zorg als een echte indo goed voor je gasten

Maak het gezellig met grote buitenkaarsen en tuinfakkels. Gaan jullie buiten zitten, bijvoorbeeld onder een veranda? Zorg dan voor grote kleden, een heater en een warme (alcoholische) drank! En natuurlijk mag ook een warme pittige nasi goreng niet ontbreken!

Selamat makan!

Geen zin om zelf te barbecuen? Vraag nu een offerte aan!


Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Satéboss? Volg ons dan ook op Facebook of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *